Starter lige denne artikel med en undskyldning. Dette er et uddrag af mine tanker omkring digital deling og min personlige digitale kommunikationsstrategi. Jeg har ingen anelse om dette er interessant for andre end mig. Hvis ikke det er tilfældet så vil jeg gerne undskylde for at spilde din tid. Men hvis du vil vide lidt om, hvordan jeg organiserer min kommunikation så kan det måske være interessant. Der er ingen store sandheder i denne artikel. Bare personlige overvejelser og en beskrivelse af, hvad jeg gør.Mit digitale liv kan nogen gange være mere kompliceret end jeg kunne ønske mig, men jeg har stadig ikke fundet en god måde at simplificere det på. Og i år har jeg så startet et nyt projekt, som måske komplicerer tingene yderligere – men måske kan det også hjælpe mig til at fokusere bedre. Mere om det senere

Men lad mig starte fra en ende af …

Websites

Komplikationen starter med, at jeg har en hel del websites og domæner, som har forskellige formål. Eller som burde have forskellige formål. Mit problem er dog ret simpelt – at de allesammen er lavet af mig, og derfor nemt kan få en del til fælles. Umiddelbart har jeg følgende websites:

  • Udkantsadam.dk – denne blog. Tilfældige tanker og personlige overvejelser. Samt billeder jeg gerne vil dele, men som ikke passer ind på nogle af de andre fotosites som jeg har.
  • Semiosis.dk – min virksomhedshjemmeside for Semiosis Formidling ApS. Lige for tiden primært vært for min podcast Digitale Signaler. Ellers mest artikler om kommunikation, sociale medier og den slags.
  • Fotografikurser.dk – min fotokursusvirksomhed som jeg har sammen med Ann Malmgren. Hjem for podcasten Fotografi, Kamera og Motiv, artikler om fotografi, videoer om fotografi og salg af vores kurser.
  • Adambindslev.dk – passiv side, hvor jeg godt kunne tænke mig at samle mine aktiviteter, men ikke har fundet en god måde at gøre det på.
  • Hovedvej16.dk – mit fotoprojekt omhandlende Hovedvej 16 fra Grenaa til Ringkøbing. Løbende opdateret med billeder.
  • 365.adambindslev.dk – mit nyeste fotoprojekt, hvor jeg laver et “Projekt 365+1” i hele 2016. Nye billeder hver dag hele 2016. Tekst på dansk og engelsk.

Udover det har jeg også skrevet på onlinekurser.dk, edutasia.com, Ugebrev for Ledige og på diverse sociale medier. Kort sagt – jeg har rimelig mange steder, hvor jeg kan publicere mine tanker, meninger, billeder, overvejelser og hvad der ellers falder mig ind.

Så her kommer problemerne – for når jeg fx vil skrive denne artikel … hvor hører den så til. På Semiosis.dk fordi den handler om kommunikation eller her på sitet? Så det skulle være åbenlyst så valgte jeg det sidste. Måske mest fordi jeg har en følelse af, at jeg skal til at skifte gear på semiosis.dk og lave en helt anden type indhold der. Fordi formålet med semiosis.dk er at lave markedsføring for min virksomhed – formålet med dette site er bare at kommunikere til verden i den forhåbning, at nogen af mine tanker giver mening for andre mennesker og måske kan inspirere.

Projekt 365

Alt dette er blevet sat på spidsen af mit nye Projekt 365. Fordi jeg i det har forpligtet mig selv til at publicere et billede hver eneste dag i hele 2016. Altså ikke kun tage et billede og efterbehandle det. Men rent faktisk publicere det på bloggen. Det betyder, at det skal være nemmest muligt. Fordi det ikke er hver eneste dag jeg får tid til at sætte mig foran computeren og arbejde med det.

Jeg har en lang historie med denne type projekter. Jeg gennemførte et sådant projekt i 2010, hvor jeg primært lagde billederne på Flickr. Det havde den enorme fordel, at der var et godt community omkring det som kunne opmuntre processen. Udover det forsøgte jeg, så vidt jeg husker, også at dele det på websites og andre steder – men jeg mindes også, at det var enormt besværligt at holde styr på det. 

I 2014 prøvede jeg igen, men denne gang med en højere ambition i forhold til delinger. Der delte jeg på Flickr, 500px, Facebook, G+ og sikkert et par steder mere. Det tog ENORMT lang tid. Faktisk ofte længere end det at skabe fotografiet, hvilket ikke var hensigtsmæssigt – og hvilket formentlig var en af hovedårsagerne til, at jeg ikke fik gennemført projektet. At hele den proces dels var besværlig – og endnu værre førte til en forventning hos mig om at få likes og plusser og hvad man ellers kan få af forbigående ros for det man laver. Set i bakspejlet er det nemt at blive like-hunter. Men ikke nødvendigvis særlig befordrende for min proces.

Så nu gør jeg noget andet denne gang. Jeg har lavet et enkelt website – 365.adambindslev.dk – hvis eneste formål er at være vært for mine billeder i projektet. Ingen andre ting. Ikke nogen artikler eller andet. Det er også derfor jeg skriver denne artikel her. Fordi 365-websitet ikke skal “forurenes” med alt muligt andet. Hvilket så igen er en af hovedårsagerne til, at jeg skriver denne artikel her.

Workflow

Når jeg skal tilrettelægge en kommunikation som skal foregår hver eneste dag i et helt år, så skal centeret i den kommunikation være noget som jeg har i nærheden hver eneste dag i et helt år. Og det er mine forskellige mobile enheder – min telefon, min iPad Mini og min iPad Pro. Mine krav til workflow og funktionalitet er:

  • Jeg skal kunne tage mit billede og efterbehandle det uden at bruge min computer
  • Jeg skal kunne publicere mit billede fra min telefon eller iPad
  • Jeg skal også kunne gøre det fra min computer, hvis det er den jeg arbejder på den dag
  • Det skal ligge på mit eget website – jeg vil ikke lægge et sådant projekt eksklusivt på fx Facebook eller Instagram

Starter jeg med optagelsesfasen så har jeg sat EyeFi kort i begge mine kameraer. Det betyder at hver eneste gang jeg trykker på knappen overføres billedet fra mit kamera til min telefon – og fra min telefon til Google Photos. Derfra kan jeg så tilgå dem på enhver enhed. De bliver nedsamplet til 16mp – men det er rigeligt til brug i projektet (faktisk lige i overkanten til webbrug). Fra Googles photo-app er der direkte adgang til Snapseed, som kan klare en del af min redigering. Udover det har jeg også købt en SD-kort-læser til min iPad, så jeg kan overføre billeder fra mit SD-kort og redigere dem i Lightroom Mobile på iPadden. Det fungerer faktisk ret fremragende. Men jeg kan naturligvis også gå den slagne vej og redigere på min PC i Lightroom og Photoshop – og så overføre derfra.

Til publicering har jeg valgt en super simpelt WordPress-blog som jeg hoster på eget domæne. Dels fordi jeg virkelig godt kan lide at arbejde i WordPress – og fordi det i dette tilfælde giver mig præcis de muligheder jeg har behov for. Nemlig mobil publicering. For der findes en WordPress App til både IOS og Android – og den giver mig netop muligheden for at lægge billede og tekst på sitet – direkte fra min mobil. Jeg har så indstillet websitet til, at ethvert indlæg automatisk bliver delt på Facebook, G+, LinkedIn og Twitter. 

Det betyder, at jeg rent faktisk kan tage mit billede, få det overført til telefonen, redigere det på telefon eller iPad og publicere det uden at tænde for en computer eller komme ind på kontoret. Det er måske hovedårsagen til, at jeg tror på projektet denne gang.

Simplificering og tilgængelighed

Jeg har indset, at jeg er utrolig god til at komme med undskyldninger for mig selv med grunde til at jeg ikke får gjort dette eller hint. At et projekt som ovenstående så let som ingenting kunne strande på, at jeg ikke fik publiceret fordi jeg ikke lige var ved computeren. Så ville der blive en pukkel af billeder der skulle ud … og så ville det ende med at projektet bliver uoverskueligt og i sidste ende droppet.

Derfor er min strategi fremover at gøre tingene så simple som muligt. Fordi den slags barrierer ikke skal være min undskyldning længere. Hvis jeg fejler er det fordi jeg fejler. Ikke fordi teknologien fejler.